El 2022 s’acabat i és moment de veure què ens brinda l’any nou. A més a més de l’augment en les tendències tecnològiques per al sector industrial en el 2022; també arriben noves tendències industrials al 2023 amb molt de potencial de creixement. En el nostre primer article de l’any, volem ensenyar-te aquestes tendències.

Tendencias industriales 2023

Segueix-nos a Linkedin per a assabentar-te de més tendències

Intel·ligència Artificial

La combinació d’algoritmes amb el propòsit de crear màquines que presentin les mateixes capacitats que l’ésser humà s’obre pas de manera constant per a la Indústria.

Encara que fa uns anys semblava una tecnologia futurista, la realitat és que durant els últims anys s’han vist grans avenços fins que la IA és present en el nostre dia a dia.

En el cas de la indústria cada vegada és més comú l’ús de màquines amb capacitat de prendre decisions ‘intel·ligents’ en temps real aconseguint així l’optimització dels processos sense necessitat de la intervenció humana.

Realitat MIXTA (augmentada i virtual)

L’any passat, en el nostre article ‘tendències tecnològiques per al sector industrial en el 2022’, parlàvem de la realitat augmentada com una de les eines amb un alt potencial de creixement; tan així, que per a aquest 2023 aquesta eina ha evolucionat per combinar altres funcions.

A la indústria s’obren pas nous mercats. En sector dels videojocs, cada vegada amb més creixement, i per al qual aquesta tendència es desenvolupa fàcilment; però no és l’única. La realitat mixta està sent utilitzada també en sectors com l’aeronàutica i automoció; gràcies a les facilitats en els processos de disseny, fabricació i seguretat a través de recursos i aplicacions que aquesta eina pot brindar-los.

Bessó digital

Les rèpliques virtuals també les trobem en les tendències industrials del 2023; ja que són ideals per a realitzar simulacions i recopilar dades. Amb això, és possible predir com funcionaria un procés abans que s’implementin canvis en els objectes reals.

Aquests projectes són cada vegada més comuns en sectors industrials. El seu alt potencial per a desenvolupar-se en rèpliques d’objectes, edificis, parcs o ciutats senceres és un benefici.

A Innova IT, durant el 2022 hem desenvolupat el projecte ‘Bessó Digital, gestió de Smart Building per a l’era post COVID-19’: pots trobar més detalls al nostre article ‘Bessó Digital: Com aplicar-ho a la indústria?’.

Automatització + Digitalització

Els clàssics que no deixen de créixer. Si bé l’automatització ens envolta en la indústria, cada dia arriben noves eines digitals que fan necessari combinar aquestes dues per a un millor desenvolupament de la producció.
En les màquines d’automatització que desenvolupen funcions específiques dins de la producció de l’empresa és necessari aplicar eines tecnològiques com ‘Innobox’, la solució IIoT per a fabricants de maquinària.

D’altra banda, respecte a la digitalització, venen en creixement eines per:

  • Planificació: Com Epolca, un programari planificador o regulador de flux per a entorns de fàbrica complexos.
  • Control de la producció: Com a CAPTOR, un sistema MES (Manufacturing Execution System) dissenyat per a aportar intel·ligència tecnològica en el procés de presa de decisions en planta per a millorar la gestió de la producció.
  • Gestió del manteniment: Com a PRISMA, una aplicació 100% web que aporta intel·ligència a la gestió del manteniment i visibilitat orientada a tot tipus d’usuaris sota la perspectiva de gestió del cicle de vida (TLCSM).

Adaptar-se a les tendències industrials del 2023

El 2023 arriba carregat de tecnologia per a la I4.0. Entenem que el procés per a adaptar-se a les tendències industrials del 2023 tal vegada no és tan fàcil; és per això que, des d’Innova IT, estem preparats per a oferir solucions industrials a totes les teves necessitats.

No dubtis a contactar-nos.

Solucions industrials

T’agradat aquest article?

Rebi setmanalment en el seu correu electrònic nous articles sobre tendència indústria i tecnològica i indústria 4.0.
Subscrigui’s a nostra newsletter.


Si vol més informació o té preguntes o idees que li agradaria compartir amb Innova IT: enviï’ns un missatge a comercial@innovait.cat o ompli el formulari a continuació i li respondrem al més aviat possible.
Per a una cosa més específica i concret, demani’ns cita prèvia i visiti’ns en les nostres instal·lacions.