Estem cada vegada més prop de Expoquimia, i diferents perfils del sector químic comencen a definir les idees que han de tenir clares i les solucions que han de buscar al moment d’assistir a l’esdeveniment.

És per això que avui et portem 3 coses que has de saber abans de participar d’aquest gran esdeveniment. Tingues-les en compte perquè li treguis profit a expoquimia.

expoquimia-2023

1. La situació del sector químic

El sector químic a Catalunya és potent, desenvolupat i internacional . Fins a 1.053 empreses conformen un sector que genera més de 37.800 llocs de treball (dades 2019) i 18.543 milions d’euros de facturació (dades 2019).

Així mateix, el sector químic català és atractiu per a la inversió estrangera , que ha desenvolupat 28 projectes entre 2016 i 2020 per un valor de 734 milions d’euros, que han generat 1.136 llocs de treball. De fet, Catalunya és la tercera regió d’Europa occidental en nombre de projectes.

Les oportunitats d’inversió del sector químic català passen per àmbits com la química tradicional, els centres de R+D, l’economia circular, els plàstics biodegradables, la impressió 3D o la logística.

Més informació aquí.

2. El sector químic impulsa la digitalització

Gràcies a la situació positiva en la qual es troba el sector químic, s’ha afirmat que aquest apostarà pel 5G, els materials bio i la digitalització industrial com a mitjà per a obtenir una producció més sostenible i intel·ligent.

És important tenir en compte això, perquè amb el temps serà normal comptar amb una digitalització completa per a qualsevol projecte d’aquest sector; el que ens porta al següent punt.

3. Projectes en el sector químic.

Si parlem de projectes en el sector químic cal ressaltar que la digitalització s’obre pas per a portar millores significatives en la producció.

Els projectes d’aquest sector busquen de manera general solucions en:

A Innova IT et recomanem veure el nostre últim Blog, on parlem a detall d’un
projecte de solució MES per a una empresa del sector químic.

Ara que saps aquestes 3 coses, estàs preparat per a anar a Expoquimia.

Contacta’ns per a parlar-te sobre més projectes del sector químic.

T’agradat aquest article?

Rebi setmanalment en el seu correu electrònic nous articles sobre tendència indústria i tecnològica i indústria 4.0.
Subscrigui’s a nostra newsletter


Si vol més informació o té preguntes o idees que li agradaria compartir amb Innova IT: enviï’ns un missatge a comercial@innovait.cat o ompli el formulari a continuació i li respondrem al més aviat possible.
Per a una cosa més específica i concret, demani’ns cita prèvia i visiti’ns en les nostres instal·lacions