Un bessó digital és una representació digital d’un objecte, procés o servei físic. Aquestes rèpliques virtuals son ideals per realitzar simulacions i recopilar dades per preveure com funcionaria un procés abans que s’implementin canvis en els objectes reals.

És així com aquests projectes poden desenvolupar-se per rèpliques d’objectes, edificis, parcs o ciutats senceres. De fet, també s’han registrat projectes de bessó digital per les naus espacials de la NASA.

‘Bessó Digital, gestió de Smart Building per l’era post COVID-19’.

Més solucions industrials

Bessó digital aplicat a la industria.

Dins de la industria, son molts els projectes de bessó digital que s’han desenvolupat amb èxit i que han aconseguit bons resultats. En aquesta ocasió et presentem un projecte de bessó digital liderat i coordinat per Smartech Cluster, i finançat amb el suport d’ACCIÓ. El projecte ha estat possible gràcies a la bona feina realitzada per les empreses i entitats associades participants Noumena, La Salle BCN, TECNALIA Research & Innovation, CT Solutions Group, Prosume Energy, Siemens, Loxone ES – Create Automation, MSI Studio i Innova IT.

PROJECTE: ‘Bessó Digital, gestió de Smart Building per l’era post COVID-19’.

Projecte destinat a la millora de la gestió i optimització de l’ús dels edificis.

L’objectiu d’aquest projecte és construir una maqueta virtual d’un edifici pilot, connectant-la a l’edifici físic, creant així el seu bessó digital. D’aquesta manera es podria millorar la seva gestió i optimitzar l’ús a partir de simulacions en diferents àmbits o escenaris. La possibilitat de reunir i processar tota la informació generada per l’Smart Building en un entorn digital, aportarà un gran nombre de beneficis.

(Extret de https://smartechcluster.org/)

Sensòrica del projecte instal·lada per Innova IT

Per una banda, els sistemes d’intel·ligència artificial permetran preveure errors inesperats i millorar el funcionament de l’edifici, el que resultarà una evident reducció de costos. A més a més, aquest bessó digital ajudarà en la millora de les operacions, ja que ofereix la informació en temps real de tots els sistemes integrats de l’edifici intel·ligent. Aquest factor facilita el seguiment d’actius i persones en els seus llocs de treball i ofereix una major visibilitat en les operacions de gestió de l’edifici.

En termes de seguretat, aquest projecte facilitarà la anticipació de problemes de seguretat i la mitigació dels riscos que puguin sorgir, gràcies a les simulacions que ajuden als gestors de l’edifici.

Si necessites ajuda per desenvolupar un projecte de Bessó Digital, a Innova IT estem llestos per ajudar-te.

T’agradat aquest article?

Rebi setmanalment en el seu correu electrònic nous articles sobre tendència indústria i tecnològica i indústria 4.0.
Subscrigui’s a nostra newsletter


Si vol més informació o té preguntes o idees que li agradaria compartir amb Innova IT: enviï’ns un missatge a comercial@innovait.cat o ompli el formulari a continuació i li respondrem al més aviat possible.
Per a una cosa més específica i concret, demani’ns cita prèvia i visiti’ns en les nostres instal·lacions.