La Federació Empresarial Catalana del Sector Químic (FedeQuim) va presentar en 2022, el primer Informe de Comerç Exterior del Sector químic a Catalunya.

En aquest estudi vam poder conèixer que el 44% de l’exportació total del sector químic a Espanya durant el 2022 era de la Indústria Química Catalana.
La Indústria química va ser el major exportador a Catalunya tant en 2020 com en 2021, en representar un 27% de les exportacions totals del territori en 2021, molt per sobre de sectors com l’agroalimentari o l’automoció.

Et convidem a veure l’estudi complet

A través d’aquest estudi, hem de destacar la solidesa d’aquest sector; la indústria química constitueix la peça clau per a l’economia catalana i consegüentment, els seus processos tecnològics i innovadors són tendència per a aconseguir uns resultats favorables a través de la digitalització.

Digitalització del Sector químic a Catalunya

L’èxit del sector està unit al desenvolupament tecnològic que es veu reflectit en el maneig de tecnologies 5G, materials bio i la digitalització industrial a través de diferents solucions que l’ajuden obtenir processos intel·ligents.

A Innova IT desenvolupem fa poc una solució MES per a una empresa del sector químic que ha llançat molt bons resultats:

  • Millora del OEE (productivitat).
  • Disminució de desviaments sobre planificació.
  • Reducció d’aturs de producció.
  • Agilitació de terminis de lliurament.
  • Menys treball en curs (WIP).
  • Menor quantitat d’inventaris

En Innova IT estem compromesos amb ajudar al fet que les empreses del Sector químic a Catalunya comptin amb una digitalització adequada que els ajudi a continuar creixent com a sector a nivell econòmic. Per això, oferim diferents solucions de digitalització que impacten directament en:

El Sector químic a Catalunya exporta més cada any, demostrant que la digitalització és la clau per al creixement del sector.

Si la teva empresa busca un partner en digitalització industrial dins de Catalunya, Innova IT és la millor opció.

T’agradat aquest article?

Rebi setmanalment en el seu correu electrònic nous articles sobre tendència indústria i tecnològica i indústria 4.0.
Subscrigui’s a nostra newsletter


Si vol més informació o té preguntes o idees que li agradaria compartir amb Innova IT: enviï’ns un missatge a comercial@innovait.cat o ompli el formulari a continuació i li respondrem al més aviat possible.
Per a una cosa més específica i concret, demani’ns cita prèvia i visiti’ns en les nostres instal·lacions