Un planificador de producció és una eina que ajuda a l’organització i l’adequat maneig de la producció en una empresa. És un optimizador de flux per entorns de fàbrica complexos.

planificador de producción

Software per la planificació de la producció

Dins de les Tendències industrials en 2023 hi ha l’Automatització + Digitalització com un conjunt que es complementa. Ja no és suficient amb automatitzar la fàbrica perquè els processos siguin més ràpids, també és necessari l’ús d’eines que exerceixin un control en la producció per fer-la més eficient.


L’eina de la qual parlem és un sistema de planificació industrial, que, al connectar-se a l’ERP o MES de la planta on treballa, optimitza la seqüència de les ordres de producció.

Com triar el millor planificador de producció?

Abans de triar un planificador de producció, cal tenir en compte quins beneficis hi ha assegurats per la fàbrica.

Entre els beneficis per a la producció que has de tenir en compte hi ha:

  • Reducció dràstica de la gestió i planificació
  • Regulació automàtica del flux productiu
  • Reducció de l’estoc en procés (WIP)
  • Equilibrat de càrregues de treball creant un entorn amb mínim treball en curs
  • Reducció dels temps de fabricació
  • Permet visualitzar la salut de la planta productiva de manera visual i poder quantificar el valor que crea per unitat de temps

En base en això, des de Innova IT et recomanem un planificador de producció que hem dissenyat en conjunt amb QRM: E-POLCA.  

planificador de producción

Un programari seqüenciador automàtic de la producció que redueix dràsticament el temps de planificació; i a més ho fa minimitzant el work in progress, aconseguint una reducció del lead time molt atractiva que generarà un avantatge competitiu en el mercat.

E – POLCA compta amb tots els beneficis vists anteriorment i, a més d’això, ha aconseguit molt bons resultats després de la seva execució.

resultados planificador de producción

e-POLCA és un software aplicable a tot tipus d’empreses que monitoritza la producció i auto-planifica constantment, triant la seqüència òptima per a cada moment.

Pots veure més informació al web https://www.epolca.com/.

T’agradat aquest article?

Rebi setmanalment en el seu correu electrònic nous articles sobre tendències industrials i tecnològiques i d’indústria 4.0.
Subscriu-te a la nostra newsletter.


Si vol més informació o té preguntes o idees que li agradaria compartir amb Innova IT: enviï’ns un missatge a comercial@innovait.cat o ompli el formulari a continuació i li respondrem al més aviat possible.
Per a una cosa més específica i concret, demani’ns cita prèvia i visiti’ns en les nostres instal·lacions.