El 2021 va ser un any de recuperació després d’una pandèmia mundial; i gràcies a això moltes empreses del sector industrial van enfortir els seus llaços amb la tecnologia per obrir-se camí cap a la transformació digital.
Aquests llaços són el motiu pel qual tindrem grans tendències tecnològiques per al sector industrial en el 2022: dins d’aquestes es troba la Realitat Virtual gràcies al llançament del nou Metaverso; però, Quins altres tendències tecnològiques seran part de la indústria aquest any?

Parlar de tecnologia actualment, és pensar en eines que fa tan sols 10 anys semblaven futuristes i molt difícils d’aconseguir; però per sorpresa de tots avui en dia és possible aconseguir tecnologies que canvien empreses, ocupacions, i que, en general canvien el món. Tant és així que cada vegada és més comú sentir a parlar d’Indústria 5.0: La revolució tecnològica que pretén potenciar la transformació del sector industrial en espais intel·ligents basats en IoT i en computació cognitiva.

Tenint en compte això com a base, per a les empreses del sector industrial venen reptes que consisteixen a aplicar tecnologies que estiguin a l’altura de la indústria 5.0 i aquí et deixem les que són tendència per al 2022:

1. Realitat augmentada.

Tendències industrial 2022

Durant el 2021 el món sencer es va sorprendre després del llançament de Metaverso; i el sector tecnològic va revolucionar al veure que la realitat augmentada ha evolucionat a un següent nivell.

Per al sector industrial això és de vital importància perquè obre la porta al major desenvolupament i ús; no sols de la realitat augmentada, sinó també de: tecnologies avançades (com a Real time monitoring, Edge – Cloud Computing, Analítica avançada, Simulació, Blockchain, entre altres.) el propòsit dels quals és aconseguir un millor i més desenvolupat funcionament de la indústria.

2. Analitzar i compartir dades.

Tendències industrial 2022

Una de les tendències tecnològiques que es ve gestant des de fa anys enrere, i que ara és més evident, és la relacionada a les dades.

Això ha generat una necessitat per les empreses del sector industrial per l’enorme volum de dades que s’obtenen de manera interna. Per això, s’han creat eines que són tendència tecnològica que aconsegueixen Analytics & Machine learning: que és el conjunt d’estratègies, aplicacions, dades, productes i tecnologies que estan enfocats a l’administració i creació de coneixement a través de l’anàlisi de les dades existents en l’organització. Analytics & Machine learning integra els diferents sistemes d’una organització per obtenir no sols informació o coneixement, sinó una veritable intel·ligència que ofereixi a l’organització una avantatge competitiva sobre els seus competidors.

3. Explotació de dades de màquines industrials.

Tendències industrial 2022

Tal com ho vam dir anteriorment: les tendències tecnològiques que ara són més evidents són les relacionades a les dades.

Aquesta però, va dirigida a les empreses manufactureres del sector industrial que compten amb màquines industrials. Durant el 2022 aquestes empreses hauran de vincular eines que els ajudin en el procés d’explotació de dades; eines com Innobox, una solució industrial IOT que simplifica la captació, anàlisi i explotació de dades de màquines industrials, tant a peu de màquina com de manera remota; d’una forma fàcil i zero intrusiva amb els dispositius de control.

4. Control de la producció de l’empresa en temps real

Tendències industrial 2022

Aquesta és una altra de les tendències tecnològiques per al 2022 que juga un paper important per les empreses del sector industrial; afortunadament, ja és possible gràcies a eines com el MES (Manufacturing Execution System) que desenvolupa sistemes informatitzats utilitzats en la fabricació per a rastrejar i documentar la transformació de matèries primes en productes acabats. Bàsicament, la captura de dades en planta permet un millor control de la producció de l’empresa en temps real: situació de les màquines, existències de productes, temps emprats, traçabilitat dels materials i etiquetatge a peu de màquina, proporcionant dades actuals i fiables de tot el procés productiu.

5. Gestió del Manteniment informatitzat

Tendències industrial 2022

El manteniment continu i òptim dins d’una empresa és el que permet el seu bon funcionament; i pel que aconseguir un manteniment informatitzat serà una tendència tecnològica dins del 2022 que optimitzarà els processos de moltes companyies. Això es pot aconseguir amb sistemes com GMAO, una eina programari que permet optimitzar el procés de manteniment dels equips, actius i propietats d’una empresa. S’utilitza per establir un pla de manteniment òptim assignant operacions correctives i preventives, així com programar i crear ordres de manteniment.

Sens dubte el 2022 serà un any en què la tecnologia per si sola juga un paper fonamental; i és per això que el govern ha obert convocatòries de subvencions on les empreses podran accedir a diverses d’aquestes tendències tecnològiques: amb l’ajuda de partners que ajudin en el procés com Innova IT.

Ara que saps quines són les tendències tecnològiques per al sector industrial en el 2022, explica’ns:
Quina de totes t’ha cridat més l’atenció i quina creus que serà important dins de la teva empresa durant aquest any?
Deixa’ns el teu comentari.

T’agradat aquest article?

Rebi setmanalment en el seu correu electrònic nous articles sobre tendència indústria i tecnològica i indústria 4.0.
Subscrigui’s a nostra newsletter.


Si vol més informació o té preguntes o idees que li agradaria compartir, enviï’ns un missatge a comercial@innovait.cat o ompli el formulari a continuació i li respondrem el mes aviat possible.
Per a una cosa més específica i concret, demani’ns cita prèvia i visiti’ns en les nostres instal·lacions.