Perquè una empresa aconsegueixi que el seu procés de transformació digital cap a la I4.0, sigui exitós; és necessari que faci canvis tant a nivell organitzacional com cultural, on tingui en compte una sèrie de punts:

Un model de gestió de producció amb tecnologia assegura la transformació digital

Reduir o eliminar els models gestió i control de producció manuals i antics; avui dia són pràcticament obsolets però van ser la base per als nous models de producció basats en el desenvolupament de tecnologies digitals.

La interconnexió entre diferents sistemes de producció i un enfocament orientat a la innovació de productes i processos són necessaris perquè aconsegueixen una optima digitalització de producció.

Digitalització en la gestió documental

Cal dir adéu a les carpetes i arxivers plens de paperassa que amb freqüència causaven falta de transparència, demores en la cerca, possibilitat de pèrdua i altres deficiències; perquè la digitalització dels documents afavoreix l’optimització de recursos i garanteix una major eficiència i productivitat, a més d’ajudar al medi ambient.

Gestió de manteniment òptim

Minimitzar l’ús del manteniment correctiu, on el costum d’arreglar un problema sol quan falla; les empreses I4.0 estan 100% compromeses amb un manteniment continu. Això ajuda a diagnosticar a temps i llavors, reduir parades de producció i augmentar la vida dels actius.

Automatització dels processos

Recomanem automatitzar i digitalitzar les màquines, per a reduir la intervenció de l’ésser humà per a garantir el seu bon funcionament. Una producció industrial automatitzada ajuda en gran manera a la millora de la gestió i reducció dels costos generals de l’empresa; a més millora la metodologia de treball, cosa que significa que tindrem treballadors amb millors condicions de treball. (Recorda que també s’han de fer canvis a nivell cultural on el centre, són les persones.)

Gestió i anàlisi de dades de maquinària

És necessari reduir la sobrecàrrega de dades de maquinària per a facilitar l’anàlisi als operadors. En una empresa I4.0 és important comptar amb eines que ens ajudin a llegir les dades generades per la maquinària. Així podrem unir variables que ens ajudin a una gestió i una anàlisi ideal, això no sols tindrà beneficis per a l’òptim ús de la maquinària, sinó que també es veurà reflectit en una millora general de la producció.

Organització exemplar per a transformació digital

Canvi i eliminació que aquelles estratègies aplicades només per a benefici dels socis però que perjudiquen els empleats.

En general ser una organització exemplar significa mantenir i tractar totes les àrees i personal de l’empresa amb igual nivell de prioritat. Algunes bases per a aconseguir-ho són:

 • Una bona organització interna
 • Definició exacta de rutines de treball
 • Formacions als treballadors
 • Priorització de les tasques que s’han d’executar
 • Comunicació organitzacional
 • Capacitat de superar els problemes de manera ràpida i eficaç
 • Motivació contínua
 • Equips de treballs en bones condicions.
Rendiment continu

Deixa enrere el maneig de l’empresa sense una estratègia definitiva. Definir metes clares per a aconseguir un rendiment continu resulta molt eficient si es vol millorar la productivitat i la competitivitat.

S’aconsegueix un rendiment continu si existeix una relació directa entre la quantitat de treball, les hores treballades i la qualitat de les eines per a aconseguir el propòsit.

Com implementar aquests requisits en la meva empresa i aconseguir la transformació digital?

Ara que t’hem explicat els requisits per a aconseguir la transformació digital, volem també mostrar-te el fàcil que és implementar-los amb aliats com Innova IT. Una empresa especialitzada en la consultoria i implantació de solucions digitals.  

Innova IT fa gestió i assessoria per a aconseguir cadascun d’aquests requisits i ajudar-te a ser una empresa I4.0, a més compten amb solucions que et faciliten molt més aquest procés com ho són:

 • MES (Per a aconseguir un model de gestió de producció amb tecnologies digitals) Ideal per al desenvolupament de solucions intel·ligents per a la gestió de la producció, adaptades a les necessitats de qualsevol tipus d’empresa. Aportant intel·ligència tecnològica a la presa de decisions en planta o multiplanta.
 • GMAO, (Per a una gestió de manteniment òptim) solucions de manteniment, modulars i adaptades al 100% a les necessitats dels nostres clients. Aportem intel·ligència a la gestió de manteniment i visibilitat a tot tipus d’usuaris des de la perspectiva de la gestió del cicle de vida. 
 • Automatització industrial, (Per a una automatització dels processos) Solució amb serveis a mesura segons necessitats del mercat. Serveis de programació de PLC, SCADA i HMI multimarca.
 • INNOBOX, (Per a una gestió i anàlisi de dades de maquinària) Solució industrial Edge – Cloud IoT que simplifica la captació, l’anàlisi i explotació de dades de màquines industrials. Ho fa d’una manera fàcil amb els dispositius de control, aquesta permet a fabricants de maquinària i responsables de planta.
 • Amb això aconsegueix analitzar les dades i KPI’S de les seves màquines industrials, a través d’un sol clic, tant a peu de màquina sense necessitat d’internet.

Innova IT ofereix aquestes i moltes altres solucions que et facilitessin complir amb tots els requisits ha de complir la teva empresa per a una transformació digital cap a la I4.0 

T’agradat aquest article?

Rebi setmanalment en el seu correu electrònic nous articles sobre tendència indústria i tecnològica i indústria 4.0.
Subscrigui’s a nostra newsletter
.


Si vol més informació o té preguntes o idees que li agradaria compartir, enviï’ns un missatge a comercial@innovait.cat o ompli el formulari a continuació i li respondrem el mes aviat possible.
Per a una cosa més específica i concret, demani’ns cita prèvia i visiti’ns en les nostres instal·lacions.