Els processos a la fàbrica es tornen cada vegada més grans i complexos segons la producció que porti l’empresa, és per això que és necessari un sistema que permeti als responsables prendre decisions mentre la producció s’està executant; es fa necessària una solució en operació i producció de processos.

On ha d’actuar aquesta solució en operació i producció de processos?


La producció i operació general en l’empresa tenen en compte una sèrie d’activitats que generen béns i serveis que segons el tipus d’empresa poden tenir menor o major complexitat en els seus processos. La solució que s’executi ha d’ajudar a planificar, organitzar, dirigir i coordinar la producció per a després fer avaluacions i lectures de dades.

Així doncs, tenint en compte que totes les àrees estan vinculades directament o indirectament amb la producció; la solució ha de ser executada per a actuar i tenir en compte a tota la fàbrica.

PRODUCCION DE PROCESOS

Mira totes les solucions industrials que ofereix Innova IT

Quins factors s’han de tenir en compte per a triar la millor solució en operació i producció de processos?

Dins dels estàndards bàsics que ha de complir aquesta solució estan:

  • OEE, KPI, Rendiment.
  • Control i sistema de informació en planta.
  • Qualitat i traçabilitat.
  • Gestió documental i útils, etc.


De forma resumida, aquesta solució ha de donar compliment a 3 objectius bàsics per a una adequada operació i producció de processos:

Fàbrica connectada

Captura de dades de producció en planta automatitzada i centralitzada, controlant la qualitat, la traçabilitat i la informació generada.

Control producció en temps real

Anàlisi en temps real dels equips (OEE) per a un control de producció total.

Optimització de la cadena de subministrament:

  • Planificació
  • Estoc de matèria primera
  • Lead estafi

Millora contínua dels processos productius

Millora contínua de la fabricació basada en l’anàlisi de la informació capturada en temps real i el coneixement generat a partir d’aquesta informació.

Solució MES

Si parlem d’una solució en operació i producció de processos, cal esmentar el sistema MES una eina tecnològica per a la gestió de la producció, que s’adapta a les necessitats de qualsevol tipus d’empresa, aportant intel·ligència tecnològica a la presa de decisions en planta o multiplanta.

Dins de l’àmplia gamma de sistemes MES existents en el mercat des de Innova IT et recomanem CAPTOR.

Captor

CAPTOR és el sistema MES ( Manufacturing Execution System ) Dissenyat per aportar intel·ligència tecnològica en el procés de presa de decisions a planta.

El desplegament organitzacional de l’eina permet augmentar l’eficiència, agilitar la cadena de subministrament, ajustar-se de manera flexible a les necessitats de la demanda, sincronitzar els processos de fabricació i tenir l’estat de la planta en temps real.

Les seves eines de generació de coneixement permeten millores operatives accelerades (mètriques industrials) a la planta, fent-les visibles en els indicadors de negoci optimitzats.

Et deixem un vídeo que te l’explica millor:

Contacta’ns per a tenir més informació sobre CAPTOR.

T’agradat aquest article?

Rebi setmanalment en el seu correu electrònic nous articles sobre tendència indústria i tecnològica i indústria 4.0.
Subscrigui’s a nostra newsletter


Si vol més informació o té preguntes o idees que li agradaria compartir amb Innova IT: enviï’ns un missatge a comercial@innovait.cat o ompli el formulari a continuació i li respondrem al més aviat possible.
Per a una cosa més específica i concret, demani’ns cita prèvia i visiti’ns en les nostres instal·lacions