Amb les màquines automatitzades i els robots és suficient? La resposta és NO. Aconseguir la digitalització de la producció va molt més enllà de tenir només tecnologia. En aquest article t’expliquem.

Digitalització de la producció

Més que automatització.

La tecnologia ha evolucionat tant, que ha causat un desenvolupament exponencial en els últims anys. Fa 20 anys l’automatització industrial ja semblava suficientment revolucionaria com per estar vinculada a totes les grans fàbriques.

La seva aplicació assegurava, no només una producció massiva, sinó també beneficis i guanys que afavorien a l’empresa.
Avui en dia, l’automatització és un dels processos més utilitzats a les fàbriques per ajudar a la producció, però ja sabem que no és suficient; per pertànyer a la I4.0 és necessari que l’empresa pugui unir l’automatització amb altres solucions.

Si segueix aquesta línia, la seva empresa segurament aconseguirà una correcta digitalització de la producció:

  1. Automatització de les maquinàries.
  2. Digitalització de les maquinàries.
  3. Implantació d’eines per a millores en la digitalització de processos.

Noves eines tecnològiques..

L’ideal, és unir l’automatització amb noves eines tecnològiques que permetin digitalitzar de manera correcta tots els processos necessaris.

Dins de les noves eines tecnològiques, estan les que busquen solució per:

Gestió digital de la producció.

Per arribar a aquesta solució, és necessari l’ús d’una eina que permeti organitzar, monitorar i controlar els processos productius amb l’objectiu d’aconseguir la màxima eficiència i qualitat per reduir costos. En poques paraules, és necessari un programa MES. A Innova IT treballem i recomanem el software CAPTOR.

Captor
Intel·ligència en la gestió de manteniment.

Una solució com aquesta necessita molt més que un pla de manteniment; és necessari un software que aporti intel·ligència a la gestió del manteniment i visibilitat orientada a tot tipus d’usuaris sota la perspectiva de gestió del cicle de vida (TLCSM). Això es pot aconseguir amb l’eina PRISMA – GMAO. És implantada per Innova IT i alguns dels seus beneficis són: Monitoratge d’indicadors, Històrics tècnics-econòmics, Anàlisis de defectes, Preventiu i predictiu, entre altres.

Planificació de la producció. 

Si la solució que es busca és per a entorns de fàbrica complexos és necessària una planificació. En aquesta mena d’entorn són constants els problemes de producció i colls d’ampolla. Per això, és necessari implantar un software planificador com a eina que serveix com a regulador de flux per a entorns de fàbrica complexos.

El software que des de Innova IT recomanem i utilitzem és l’E-POLCA. El sistema aconsegueix reduir els temps de producció en detectar i elevar constantment els colls d’ampolla de la planta productiva, aconseguint sempre el mínim MLT (Manufacturing Lead Time) i sense gestió (sense control, sense planificació, sense suport).

Logo e polca

Amb qualsevol d’aquestes 3 eines és possible una adequada digitalització de la producció.

Innova IT és agent digitalitzador acreditat

Si té una altra necessitat de digitalització industrial de ben segur que el podrem ajudar. Contacti amb un assessor per una xerrada personalitzada.

T’agradat aquest article?

Rebi setmanalment en el seu correu electrònic nous articles sobre tendència indústria i tecnològica i indústria 4.0.
Subscrigui’s a nostra newsletter


Si vol més informació o té preguntes o idees que li agradaria compartir amb Innova IT: enviï’ns un missatge a comercial@innovait.cat o ompli el formulari a continuació i li respondrem al més aviat possible.
Per a una cosa més específica i concret, demani’ns cita prèvia i visiti’ns en les nostres instal·lacions.