Totes les empreses tenen clar el que significa una transformació digital, i fins i tot més, el necessària que és aquesta transformació en la I4.0; però Com puc saber si la meva empresa va per bon camí cap a aquesta transformació digital? La resposta la trobem en un terme que ha de conèixer: “Maduresa digital”.

Què és la maduresa digital?

Es refereix al progrés i capacitat que té una empresa per a implementar una transformació digital; per la qual cosa, és molt important que l’empresa sàpiga on es troba i quin és el seu nivell actual. Només així, podrà avaluar i mesurar el que fa falta per a aconseguir una bona i completa maduresa digital.

La Maduresa Digital està vinculada a tota l’empresa, però podem classificar-los en 5 factors que l’ajudessin a tenir una millor idea de com va:

  • Model de negoci digital: Tingui en compte estratègies que es vinculin a la digitalització.
  • Disseny organitzacional i lideratge: Analitzi l’estructura i el coneixement que tenen els treballadors dins de la seva empresa.
  • Processos, agilitat i tecnologies clau: Optimitzi les eines digitals que usa en els processos de l’empresa (IT)
  • Oferta i experiència digital del client: Tingui en compte els coneixements del seu client en l’àrea digital.
  • Cultura digital: Unir totes les anteriors com un sol conjunt necessari per a un bon desenvolupament.

Fins i tot no sap en què part es troba la seva empresa?

Ja li hem explicat els 5 factors necessaris, però és normal preguntar-se En què nivell va la meva empresa? Per a resoldre-ho és necessari una anàlisi interna de la seva empresa amb una consulta digital d’un expert que li dirà exactament que com va el seu procés i que ha de millorar. Però per a facilitar tot aquest procés existeixen empreses especialitzades com Innova IT.

Innova IT acompanya als seus clients Industrials en tot el camí cap a la digitalització dels seus processos, tenint en compte el seu pla estratègic, la seva maduresa digital i la seva cultura empresarial; llavors, com saber la seva maduresa digital és prioritat, han creat una gran eina: El Test de Maduresa digital.

Una enquesta fàcil de només 5 minuts que li dirà en quin nivell de maduresa digital es troba la seva empresa i que necessita per a millorar.

T’agradat aquest article?

Rebi setmanalment en el seu correu electrònic nous articles sobre tendència indústria i tecnològica i indústria 4.0.
Subscrigui’s a nostra newsletter


Si vol més informació o té preguntes o idees que li agradaria compartir, enviï’ns un missatge a comercial@innovait.cat o ompli el formulari a continuació i li respondrem el mes aviat possible.
Per a una cosa més específica i concret, demani’ns cita prèvia i visiti’ns en les nostres instal·lacions.